Класически трюфел

UHT продукт Максим | MY Chocolatier
В малка касерола слагаме MAXIME заедно с ваниловата шушулка да заври.Ако ползвате ванилова есенция я сложете след като разтопите шоколада със сметаната.
1
След като сметаната заври я отстранявате от котлона и махате ваниловата шушулка. Заливате шоколадите със сметаната и оставяте да почине за около 5 мин. След това с помощта на пасатор или бъркалка разбърквате ганаша докато стане еднороден и лъскав.
2
Готовия ганаш оставяме да се охлади и го слагаме в хладилник да стегне за няколко часа. След като стегне с помощта на малка лъжица за сладолед(ако нямате такава става също с всяка чаена лъжичка) оформяте топчета. Готовите топчета връщате в хладилника да починат.
3
Ариба шоколад 54% | MY Chocolatier
Докато топчетата почиват в хладилника, разтопете една трета от шоколад АРИБА 54% за овалване, до около 45-50 градуса, след което добавяте и останалия шоколад и разбърквате енергично до пълното абсорбиране на останалия шоколад.
4
Какао на прах | MY Chocolatier
Готовите топчета овалвате първо в разтопения шоколад и после в какаото на прах.
5
Много е важно преди да оваляте топчетата в шоколада да ги оставите на стайна температура за няколко минути. Това се прави с цел да не се получи термо шок и готовите трюфели да се напукат.
5.1
Спокойно може да замените какаото на прах с натрошени ядки или кокосови стърготини.
5.2