Трюфел сладък бадем

Какво ще ви е необходимо?
  • 500 грама черен шоколад ариба 54%
  • 250 грама млечен шоколад ариба
  • 270 грама сметана MAXIME
  • 120грама Бадемова паста Sweet almond@ Master Martini (може да използвате бадемов тахан)
  • 1бр ванилова шушулка или 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 400 грама Бял шоколад Ариба за овалване на трюфелите
  • Натрошени бадеми за завършване на трюфелите
UHT продукт Максим | MY Chocolatier
В малка касерола слагаме MAXIME заедно с ваниловата шушулка да заври. (Ако ползвате ванилова есенция я сложете след като разтопите шоколада със сметаната).
1
След като сметаната заври я отстранявате от котлона и махате ваниловата шушулка. Заливате шоколада със сметаната и оставяте да почине за около 5 мин.
2
След това добавяте бадемовата паста и с помощта на пасатор разбърквате ганаша докато стане еднороден и лъскав.
3
Готовия ганаш оставяме да се охлади и го слагаме в хладилник да стегне за няколко часа. След като стегне с помощта на малка лъжица за сладолед (ако нямате такава става също с всяка чаена лъжичка) оформяте топчета. Готовите топчета връщате в хладилника да починат.
4
Ариба шоколад 72% | MY Chocolatier
Докато топчетата почиват в хладилника ,разтопете една трета от белия шоколад AРИБА до около 45-50 градуса ,след което добавяте и останалия шоколад и разбърквате енергично до пълното абсорбиране на останалия шоколад.
5
Готовите топчета овалвате първо в разтопения бял шоколад и непосредствено след това поръсвате с натрошените бадемови ядки.
6
Много е важно преди да оваляте топчетата в шоколада да ги оставите на стайна температура за няколко минути. Това се прави с цел да не се получи термо шок и готовите трюфели да се напукат.
6.1
Спокойно може да замените натрошените бадеми с чили на прах.
6.2